Luz betekent ‘licht’ in het Spaans en Portugees.

Luz schijnt het licht op wat écht belangrijk is voor jou en jouw organisatie.

De wortels van de boom tonen de verbinding met jezelf, de ander en de omgeving. In deze voedingsbodem zitten jouw kernwaarden. De stam staat voor reflectie. Wat is jouw missie en visie? Waar wil je naartoe? Je maakt keuzes en beslissingen voor de toekomst. Bovenaan de boom bloeien de vruchten van jouw acties. Het stralende loof staat voor plezier, goesting om onderweg te zijn en kracht van binnenuit.

Visie

De transitie naar een duurzame samenleving begint bij een culturele transformatie. En die omslag begint bij jezelf. Iedereen kan een leider zijn. Een leider is iedereen die klaar is om een bijdrage te leveren. Het vertrekt vanuit een impuls om een stap vooruit te zetten en zichzelf te tonen. Deze transformatie groeit in verbinding met elkaar. De antwoorden die mensen nodig hebben, zijn aanwezig in ons midden. Door samen te komen en goeie vragen te stellen, kunnen we deze ontdekken. Welke gesprekken wil jij dringend voeren? Wat inspireert jou? Wat doet jou stralen?

Missie

Luz. schijnt het licht op wat écht belangrijk is voor jou en jouw organisatie.

Aanpak

Ik creëer inspirerende ruimtes waar jij de verbinding aangaat met jezelf, met de ander en met de omgeving. Je werkt telkens rond een prikkelende, urgente vraag. Je leert bewust beslissingen nemen. Je staat stil bij hoe je je leven vandaag inricht én welke toekomst je wenst te creëren. Je gaat voor de beste versie van jezelf zodat zowel jijzelf als jouw organisatie volop bloeien.

Johanna Matthys

Facilitator en inspirator van Luz

In 2015 ontdekte ik wat ik aan deze wereld wil bijdragen. Daar groeide de kiem die nu is uitgegroeid tot Luz. Als student Master Milieuwetenschappen vertrok ik naar Zimbabwe voor mijn thesis. Het werd een reis om nooit te vergeten. Toen ik de plaatselijke Kufunda gemeenschap leerde kennen, realiseerde ik me dat zij in het bezit waren van grote wijsheid. Zij gaven elke dorpeling een stem, een kans om zichzelf te tonen en bij te dragen. Via de Art of Hosting methode co-creëerden ze en gingen ze nieuwe uitdagingen tegemoet.

Helemaal geïnspireerd, kwam ik terug thuis. Ik volgde een opleiding in de Art of Hosting en ging zelf aan de slag als facilitator.

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd CTT®-Trainer*. Ik schijn het licht op jouw huidige en gewenste waarden. Ik begeleid jouw organisatie door het culturele transformatieproces en help individuen hun persoonlijk leiderschap opnemen.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting.

*Cultural Transformation Tools, product van het internationale Barrett Values Centre.

Testimonials

Inspirerend en ik ervaar hem (de workshop) vooral als broodnodig. De meeste dingen weet je onbewust wel, maar jezelf ze horen benoemen en uitspreken, doet wonderen.

Sandra Vermeiren

Testimonials

Leuk om weer andere mensen te leren kennen en een stukje dichter bij mijn droom te komen.

Anoniem

Testimonials

Tijdens de oefening ben ik tot een leuke slogan gekomen

Veerle

Testimonials

Heldere, duidelijke uitleg

Anoniem

Testimonials

Zeer interessant “de waarden”, goed gestructureerd duidelijk en rustig. Heel fijn met de kaarten.

Froya

Testimonials

Het was de moeite stil te staan bij deze gevoelens. Om “gedwongen’ te worden zonder masker over je beweegredenen te praten.

Kris Mariën

Testimonials

Héél inspirerend en professioneel.

Halimi Rachid

Testimonials

Super fijn en interessant! Dank je!

Jouw ZIJN in Balans

Testimonials

Ik heb op een aangename manier, dingen bijgeleerd, waarvoor dank.

Marie Pierre Goyvaerts

Testimonials

Een workshop gebracht vanuit EN/EN... EN op een professionele manier EN vanuit hart en ziel.

Nancy Geerts